close
تبلیغات در اینترنت
برداشت و فرآوری زعفران گلپایگان

برداشت و فرآوری زعفران گلپایگان

زعفران گلپایگان،زعفران درجه یک،زعفران گلپایگان درجه یک،زعفران گلپایگان سرگل،زعفران گلپایگان سرگل درجه یک،زعفران گلپایگان با نازلترین قیمت

نقشه سایت

خانه
خوراک

زعفران گلپایگان

زعفران سرگل درجه یک گلپایگان با بهترین کیفیت در کل کشور
قیمت : داخل سایت

عنوان محصول

توضیحات محصول
قیمت : ---- تومان

آمار

    آمار مطالب
    کل مطالب : 67 کل نظرات : 7 آمار کاربران
    افراد آنلاین : 1 آمار بازدید
    بازدید امروز : 101 بازدید دیروز : 68 بازدید هفته : 1,226 بازدید ماه : 2,073 بازدید سال : 14,900 بازدید کلی : 59,851 اطلاعات شما
    آی پی : 54.227.31.145 مرورگر : سیستم عامل : امروز : شنبه 24 آذر 1397

    آرشیو

    امکانات جانبی

    بهترین نرم افزارهای مبایل و کامپیوتر،پروژه،پایان نامه،مقاله وکتاب،کسب درآمد اینترنتی,کسب در امد از طریق بازار یابی,قیمت زعفران گلپایگان،فروش زعفران سرگل درجه یک,زعفران گلپایگان بهترین نوع زعفران در کشور,ذغال گلپایگان ,زغال گلپایگان

    درباره ما

    بهترینها را با ما تجربه کنید
    بهترین نرم افزارهای مبایل و کامپیوتر،پروژه،پایان نامه،مقاله وکتاب،کسب درآمد اینترنتی,کسب در امد از طریق بازار یابی,قیمت زعفران گلپایگان،فروش زعفران سرگل درجه یک,زعفران گلپایگان بهترین نوع زعفران در کشور,

    برداشت و فرآوری زعفران گلپایگان

    برداشت و فرآوری زعفران گلپایگان

    برداشت و فرآوری زعفران گلپایگان

     

    گل زعفران معمولاً در اواسط پاییز برداشت می شود و روش متداول برداشت آن دستی است. پس از نخستین آبیاری گیاه زعفران شروع به رشد می كند. به محض پیدا شدن اولین گلها در مزرعه، برداشت محصول آغاز می شود. زمان برداشت زعفران بستگی به شرایط محیطی و زراعی دارد. عملیات برداشت گل در یك مزرعه حدود 20 روز به طول می انجامد. هر پیاز ممكن است یك تا سه گل از هر جوانه تولید نماید،كه عمر متوسط هر گل در صورت چیده نشدن 3 روز به طول می انجامد. یك كارگر در روزهای اوج در ظرف 5-4 ساعت می‌تواند 10-8 كیلوگرم گل بچیند. معمولاً یك نفر در روز 3-2 كیلوگرم گل را باز می‌كند.

     

    عمر مزرعه زعفران

     

    عمر مزرعه زعفران به تعداد پیازهای كاشته شده در سال اول بستگی دارد. هر پیاز سالیانه پیازهای جدید تولید می‌نماید در نتیجه با گذشت چند سال به علت تراكم پیازها، نقصان مواد غذایی، پوكی برخی پیازها و كوچك شدن آنها از مقدار محصول كاسته می‌شود. اگر در یك چاله 3-2 پیاز كاشته شود در این صورت عمر مزرعه در حدود 10-8 سال می‌باشد و اگر 8-5 پیاز كاشته شود عمر مزرعه به 8-5 سال كاهش می‌یابد.

     

     

     

    نسبت وزن گل به زعفران

     

    هر كیلوگرم در حدود 2700-2000 گل دارد. هر كیلو گل بین 5/17-5/12 گرم زعفران تولید می‌نماید. به طور متوسط هر 170-150 عدد گل یك گرم زعفران خشك تولید می‌نماید. (محمد كافی 1381)

     

     

     

    زمان برداشت

     

     

     

    برداشت گل بهتر است در ساعات اولیه بامداد انجام شود چرا كه در این زمان دمای هوا پایین است و گل ها هنوز باز نشده اند و در این صورت، احتمال صدمه مكانیكی به گل و آلودگی های ثانویه در حین جابه جایی كاهش خواهد یافت. همچنین در این حالت كیفیت محصول افزایش خواهد یافت. . بررسی نتایج آزمونهای شیمیایی نشان داده است كه برداشت گل به صورت غنچه میزان رنگ‌دهی، طعم و عطر بیشتری نسبت به نیمه باز و باز دارد

     

    نكته قابل توجه این است كه كسی كه گل زعفران را برداشت می كند، باید تندرست بوده و به ویژه دست وی، بدون آلودگی و عاری از بیماری پوستی و عفونی باشد .

     

    همچنین برای گردآوری و جابه جایی گل زعفران باید از سبدهای مناسب (حصیری یا پلاستیكی) پاكیزه، تمیز و خشك استفاده شود. واز ریختن زیاد گلها روی هم  و انباشته نمودن آنها به مدت طولانی می بایست اجتناب نمود.آذر ‍پرو‍‍ژه  (  1379)  در  بررسی نتایج آزمونهای شیمیایی نشان داد كه برداشت گل به صورت غنچه میزان رنگ‌دهی، طعم و عطر بیشتری نسبت به نیمه باز و باز دارد.

     

    جداسازی كلاله ها

     

    بلافاصله بعد از برداشت گلها در مزرعه می بایست اقدام به جداسازی كلاله ها از گل نمود. هر چه این مدت زمان طولانی تر شود از كیفیت زعفران كاسته شده و احتمال آلودگی قارچی آن افزایش می یا بد. بعد از جداسازی زعفران ،كلاله ها به روشهای مختلفی روی هم قرار می گیرند.

     

     

     

     دسته ای یك سویه

     

    در این حالت قسمت قرمزی كلاله ها  در یك جهت قرار می گیرند و معمولا دسته ها پنجاه تایی می باشند و با نخهای ظریف گره زده می شوند.

     

    دسته ای دو سویه یا دختر پیچ

     

    در این روش بخش قرمز كلاله ها در دو سمت قرار می گیرند و از وسط با نخ گره زده می شوند.

     

    پوشالی یا درهم

     

    در این روش كلاله ها بر روی هم بدون هیچ نظم خاصی ریخته می شوندو به دلیل گره نزذن روی هم متراكم نمی شوند.

     

    سرگل

     

    این روش مشابه پوشالی می باشد با این تفاوت كه در تركیب قسمت سفیدی كاملا جدا می شود و فقط بخش قرمز استفاده می شود.هر چند میزان محصول كاهش می یابد اما به دلیل قیمت بالای زعفران سرگل، در موقع فروش جبران می شود.

     

     برخی از تولیدكنندگان زعفران را به صورت دسته جمع آوری می نمایند. كه این روش دارای معایبی به شرح زیر است:

     

    - مساعد شدن شرایط مورد نیاز برای رشد و تكثیر میكرو ارگانیزم ها و عوامل بیماری زا،  پایین آمدن كیفیت زعفران و طولانی شدن زمان خشك كردنبرای تولید زعفران رشته ای (پوشالی) در مرحله جداسازی بایستی هر كلاله به  همراه حداكثر 4-2 میلیمتر از خامه از دیگر بخشهای گل جدا شده و به صورت در هم درظروف مناسب و تمیز قرار گیرد.

     

     استفاده از این روش مزایایی نیز دارد كه به شرح زیر می باشد:

     

    كاهش آلودگی به علت تماس كمتر زعفران با دست،سرعت عمل در جداسازی،حفظ كیفیت زعفران و كاهش زمان خشك كردن

     

    لازم به ذكر است كه جداسازی هرچه سریعتر زعفران در بهبود كیفیت محصول تولیدی موثر است. بهترین دما برای نگهداری كلاله ها در فاصله زمانی جداسازی تا خشك كردن، دمای یخچال می باشد.روش سنتی:

     

    در این روش معمولاً زعفرانهای دسته بندی شده را در داخل سبد و با ظروفی مشابه که دارای سوراخهای ریزی است قرار می دهند و روی آن را با پارچه نازکیمی پوشانند.

     

    آنگاه این ظرفها را در اطاقی که دارای حرارت مناسبی است قرار می دهند و یا آنها را از سقف می آویزند هر چند روز یکبار دسته های زعفران را بر می گرداند تا خشک شوند.

     

    در صورت وجود آفتاب مناسب، بعضی از کشاورزان روزی چند ساعت ظروف زعفران را در سایه آفتاب قرار می دهند تا فرآیند خشک شدن تسریع یابد. زمانی که زعفران رنگ قرمز تیره به خود بگیرد و با فشار بین دو انگشت خرد شود می توان گفت که زعفران خشک شده است.

     

     

     

    معایب روش سنتی:

     

    طولانی بودن مدت زمان خشکاندن

     

    افت کیفی محصول

     

    افزایش امکان کپک زدگی

     

    افزایش امکان آلودگی به انواع میکروبها

     

    افزایش امکان آلوده شدن به مواد خارجی

     

    تیره شدن زعفران های حاصله

     

    بالابودن میزان رطوبت

     

     

     

    ۲. روش تستینگ (الک و هیتر):

     

    این روش به روش اسپانیایی نیز شهرت دارد، بواسطه ارزان بودن سیستم وحمایت های وزارت جهاد کشاورزی از روشهای معمول در میان کشاورزان می باشد. خلاصه مراحل کار به صورت زیر می باشد:

     

     کلاله های جداشده از گل به مقدار ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم را بلافاصله به توری های مخصوص منتقل و آماده خشکاندن می نماید.

     

    استقرار توری با فاصله معین بر روی منبع حرارتی که بتواند ۷۵ درجه گرما را به طور یکنواخت و غیرمستقیم در قسمت زیر توری و بدون برخورد شعله مستقیم تامین نماید.

     

    پس از تنظیم حرارت توری محتوی زعفران را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی دستگاه گذاشته و در این حالت به هیچ وجه زعفران دست زده نمی شود.

     

    پس از ۲۰ دقیقه توری خالی دیگری را روی توری محتوی زعفران قرار داده و هر دور توری را با هم برداشته طوری می چرخانند که زعفران به طور کامل در توری دوم تخلیه گردد.

     

    مجدداً توری را روی دستگاه قرار داده و پس از ۱۵ دقیقه همین عمل را تکرار می کنند.

     

    پس از ۳ یا ۴ بار تکرار که روی هم بین ۵۰ تا ۶۰ دقیقه طول خواهد کشید زعفران داخل توری خشک شده و بایستی به ظرف مخصوص نگهداری محصول منتقل شود.

     

    به این ترتیب از هر توری در هر مرحله ۳۰ تا ۴۰ گرم زعفران خشک شده بدست خواهد آمد. بهتر است زعفران خشک شده را از توری مستقیماً روی پارچه کاملاً تمیر تخلیه نموده تا زعفران کاملاً خنک شود.

     

    پس از خنک شدن زعفران را به ظرفی تمیز و محکم منتقل نموده و تا زمان عرضه به بازار در جای خشک و خنک نگهداری شود.

     


    نام
    ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
    وبسایت
    :) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
    نظر خصوصی
    مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
    کد امنیتیرفرش کد امنیتی

    تبلیغات

    Rozblog.com رز بلاگ - متفاوت ترين سرويس سایت ساز

    نظرسنجي

    به نظر شما یک نرم افزار تست کنکور تا چه حدی میتواند به شما کمک کند در یاد گیری










    ورود کاربران

    نام کاربری :
    رمز عبور :

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟

    عضويت سريع

    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد