close
تبلیغات در اینترنت
کاشت و داشت زعفران گلپایگان

کاشت و داشت زعفران گلپایگان

مقدمه   زعفران Crocus sativus ) ) از تيره زنبق سانان ( Iridaceae ) مي باشد. زعفران گلپایگان گياهي است علفي، چند ساله، داراي کورم ( پداژه ) سفيد رنگ که روي آن جوانه هاي راسي و جانبي وجود دارد. ريشه افشان، کوتاه و به طور معمول از قاعده کورم بر روي يک دايره خارج مي شود. گل شامل گلپوش 6 قطعه اي 3 )کاسبرگ و 3 گلبرگ )، همرنگ و خوشبو، داراي 3 پرچم با بساک زرد رنگ، مادگي آن داراي خامه سفيد، کلاله 3 شاخه اي و قرمز رنگ است.   برگ ها باريک و بلند به رنگ سبز تيره يا چمني به طول حدود 20 تا 50سانتي…

نقشه سایت

خانه
خوراک

زعفران گلپایگان

زعفران سرگل درجه یک گلپایگان با بهترین کیفیت در کل کشور
قیمت : داخل سایت

عنوان محصول

توضیحات محصول
قیمت : ---- تومان

آمار

    آمار مطالب
    کل مطالب : 67 کل نظرات : 7 آمار کاربران
    افراد آنلاین : 1 آمار بازدید
    بازدید امروز : 61 بازدید دیروز : 68 بازدید هفته : 1,186 بازدید ماه : 2,033 بازدید سال : 14,860 بازدید کلی : 59,811 اطلاعات شما
    آی پی : 54.227.31.145 مرورگر : سیستم عامل : امروز : شنبه 24 آذر 1397

    آرشیو

    امکانات جانبی

    بهترین نرم افزارهای مبایل و کامپیوتر،پروژه،پایان نامه،مقاله وکتاب،کسب درآمد اینترنتی,کسب در امد از طریق بازار یابی,قیمت زعفران گلپایگان،فروش زعفران سرگل درجه یک,زعفران گلپایگان بهترین نوع زعفران در کشور,ذغال گلپایگان ,زغال گلپایگان

    درباره ما

    بهترینها را با ما تجربه کنید
    بهترین نرم افزارهای مبایل و کامپیوتر،پروژه،پایان نامه،مقاله وکتاب،کسب درآمد اینترنتی,کسب در امد از طریق بازار یابی,قیمت زعفران گلپایگان،فروش زعفران سرگل درجه یک,زعفران گلپایگان بهترین نوع زعفران در کشور,

    کاشت و داشت زعفران گلپایگان

    کاشت و داشت زعفران گلپایگان
    مقدمه
     
    زعفران Crocus sativus ) ) از تيره زنبق سانان ( Iridaceae ) مي باشد. زعفران گلپایگان گياهي است علفي، چند ساله، داراي کورم ( پداژه ) سفيد رنگ که روي آن جوانه هاي راسي و جانبي وجود دارد. ريشه افشان، کوتاه و به طور معمول از قاعده کورم بر روي يک دايره خارج مي شود. گل شامل گلپوش 6 قطعه اي 3 )کاسبرگ و 3 گلبرگ )، همرنگ و خوشبو، داراي 3 پرچم با بساک زرد رنگ، مادگي آن داراي خامه سفيد، کلاله 3 شاخه اي و قرمز رنگ است.
     
    برگ ها باريک و بلند به رنگ سبز تيره يا چمني به طول حدود 20 تا 50سانتي متر، به تعداد 11- 5 برگ، گل ها و برگ ها داخل لوله اي غشايي به نام اسپات ( چمچه ) قرار مي گيرند که وظيفه حمايت برگ و گل تا خارج شدن از خاک را به عهده دارد. اين گياه سه گان مي باشد و توليد بذر نمي کند.
     
    به ادامه مطالب برويد
     
     
     
     
    پراکنش زعفران در ايران
     
    زعفران که به گل سلامتي، سلطان ادويه ها و طلاي سرخ معروف است ارزشمندترين رستني ايران و خاستگاه اصلي آن دامنه هاي الوند مي باشد. کشت زعفران در ايران به سال هاي پيش از ميلاد مسيح بر مي گردد و در مناطق بسيار کم باران که داراي زمستان سرد و تابستان گرم هستند، گسترش دارد.
     
    سطح زير کشت و توليد زعفران در ايران
     
    ايران به عنوان مهمترين توليد کننده زعفران دنيا مي باشد. بر اساس آمار سال 1384، ايران با سطح زير کشت 21/57694 هکتار، توليدي برابر 9/239 تن زعفران در سال دارد که متوسط عملکرد کشت آبي و ديم به ترتيب 16/4 و 18/3 کيلو گرم در هکتار است.
     
    95 درصد از زعفران کشور در استان خراسان جنوبي و 5 درصد در استان هاي يزد، اصفهان، فارس، کرمان و استان مرکزي کشت مي شود.
     
    پراکنش زعفران در دنيا
     
    پس از ايران که 81 درصد از زعفران دنيا را توليد مي کند، کشت زعفران در کشورهايي مانند يونان، اسپانيا، ايتاليا، بنگلادش، مغرب، هند و... رواج دارد.
     
     
    خاک مناسب پرورش زعفران
     
    از آنجايي که پداژه زعفران مدت نسبتاً زيادي ( 8- 5 ) سال در زمين مي ماند، خاک آن بايد سبک يا ترکيبي از شن و رس باشد تا پياز بتواند در اين مدت، علاوه بر تامين مواد غذايي، در مقابل شرايط خاص منطقه اي نيز مقاومت نمايد. بنابراين، جهت رشد و نمو مناسب گياه و توليد محصول مرغوب، زمين هاي حاصلخيز با زهکش مناسب و pH بين ( 8- 7) لازم است.
     
    کاشت
     
    از آنجايي که زعفران توليد بذر نمي کند، فقط از راه کورم ( پداژه ) مي توان آن را تکثير کرد. در اواسط مرداد ماه تا پاييز بسته به منطقه ( پيش از شروع يخ شکن زمين )، اقدام به خارج کردن کورم از زعفران زارهاي مورد نظر يا تهيه آن از محل هاي مناسب مي کنند. پس از آماده کردن زمين و اضافه کردن کود دامي، به صورت کرتي اقدام به کشت کورم در عمق 15 تا 20 سانتي متر شود. در اين حالت به 2 تا 6 تن کورم براي کاشت يک هکتار زعفران کاري نياز است.
     
    فاصله کپه ها را 30×30 و در هر کپه 1 تا 3 پياز در کشت سبک، 5 تا 7 پياز در کشت متوسط و 7 تا 15 پياز در کشت متراکم، مي توان به کار برد که در اين حالت ( عمر ) کشتزار زعفران متفاوت است.
     
    داشت
     
    زعفران از نظر نياز آبي، بسيار کم توقع است و که نياز به 7 بار آبياري در سال دارد. همچنين، اين نياز هنگامي است که ديگر محصولات به آب نياز ندارند. اولين آبياري پس از کاشت محصول و بسيار مهم مي باشد. اين آبياري بايد طوري تنظيم شود که هوا زياد گرم نباشد، چون ابتدا برگ ها سبز شده و بعد گل ها ظاهر مي شود، که در نتيجه برداشت گل مشکل خواهد شد. به طور معمول، پس از اولين آبياري زعفران زار گل ها زودتر از برگ ها از خاک خارج مي شوند. آبياري دوم 35 روز پس از آبياري اول است، چنانچه آبياري پس از برداشت گل انجام شود به آن گل پاک گويند. وجين علف هرز و کود دهي ( به ويژه کود دامي ) بايد در همين مدت خفتگي انجام گيرد. آخرين آبياري زعفران زار به نام زرد آب حدود اواسط ارديبهشت انجام مي شود که پس از آن دوره ( خفتگي ) تابستانه زعفران آغاز مي شود.
     
    برداشت گل زعفران
     
    بسته به عمق کاشت پداژه ها و بافت خاک، گل هاي زغفران طي يک تا دو هفته پس از آبياري اول شکفته مي شوند. گل هاي زعفران در صبح زود و به طور معمول يکجا برداشت مي شوند، سپس در خارج از کشتزار، کلاله ها را از ساير قسمت هاي گل جدا مي کنند. پس از روييدن گل ها، حداکثر 3 تا 4 روز براي برداشت محصول فرصت وجود دارد، که در صورت عدم برداشت به موقع گل ها ريزش نموده و کلاله ها شکننده مي شوند. معمولاً طول دوره برداشت 20 روز طول مي کشد.
     
    خشک کردن کلاله زعفران
     
    خشک کردن زعفران به سه روش زير صورت مي گيرد :
     
    الف) سنتي
     
    ب) اسپانيايي
     
    ج) صنعتي
     
    روش سنتي بالاترين عطر و رنگ را دارد. رنگي که در روش اسپانيايي به وجود مي آيد بهتر و با کيفيت تر از روش سنتي است ولي از نظر عطر روش سنتي بهتر است. در روش خشک کردن صنعتي از آون استفاده مي شود.
     
    ترکيبات شيميايي
     
    کورم زعفران داراي گلوکز و حدود 15 اسيد آمينه مختلف است و گلپوش آن داراي مواد رنگي ( آنتو سيانيني ) مي باشد. رنگ کلاله به دليل وجود رنگ دانه هاي کارتنوئيدي به نام کرومين، طعم تلخ آن به دليل نوعي گليکوزيد به نام پيکروکروسين است. عطر زعفران به واسطه روغن هاي فرار از گروه ترپن هاست، که پس از جذب آب به سافرانان معطر تبديل مي شود.
     
    موارد مصرف و خواص درماني
     
    بهترين مورد مصرف زعفران در تهيه رنگ خوراکي و به عنوان ادويه است. از نظر دارويي در طب سنتي، با تاثير بر هورمون هاي جنسي زنانه موجب سقط جنين مي شود. در طب جديد براي درمان کم خوابي، سرطان، ضدنفخ، تشنج و افسردگي استفاده مي شود. مصرف نوشيدني زعفران موجب تقويت حافظه مي گردد. از گلپوش آن به علت توليد رنگ دانه هاي آنتوسيانيني براي رنگ رزي پشم و ابريشم استفاده مي شود.
     
    صادرات و بازاريابي زعفران
     
    75 تا 80 درصد از زعفران توليدي ايران، صادر مي شود و حدود 50 ميليون دلار براي کشور ارزآوري دارد.بخش عمده صادرات زعفران ايران به صورت فله اي به بهاي هر کيلو 400 دلار راهي اسپانيا و امارات متحده عربي مي شود و از آنجا، در بسته بندي هاي کوچک و مدرن ، به بهاي هر کيلو 1200 دلار راه بازارهاي غربي را در پيش مي گيرد. به بيان ديگر، با توجه به نبود زير بناهاي صادراتي و تکنولوژي بسته بندي، حاصل تلاش زعفران کاران ايران، عمدتاً به جيب دلالان اسپانيايي و اماراتي ريخته مي شود.
     
    در مجموع، بر پايه گزارش هاي انتشار يافته، تمايل کشاورزان به کشت زعفران رو به کاهش گذاشته که مهمترين عامل آن کاهش بهاي اين کالا طي چندسال گذشته است. با اين وجود، پس از سالها رکود، در سال 1385، قيمت زعفران به طور چشمگيري افزايش يافت. پيش بيني مي شود با افزايش قيمت زعفران در داخل کشور، قيمت آن در بازار جهاني باز هم افزايش يابد و به بهاي واقعي خود نزديک شود و منافع توليد کنندگان در فصل جديد بيش از پيش تامين گردد.
     
    مسائل و مشکلات توليد زعفران
     
    1- در گزارش خواربار جهاني ( FAO ) در مورد توليد کنندگان زعفران در دنيا، تنها نام کشورهاي اسپانيا، يونان و منطقه کشمير که توليد آنها روي هم به ده تن نمي رسد، آمده است. با وجود اينکه بيش از 80 درصد زغفران دنيا در ايران توليد مي شود، اما تعيين قيمت زعفران توسط واسطه هاي جهاني نيز يکي ديگر از مشکلات اساسي توليد کنندگان اين محصول در ايران است و در هيچ جاي دنيا چنين چيزي وجود ندارد که کشوري که توليد جهاني يک محصول را به خود اختصاص داده است قيمت آن را خود تعيين نکند.
     
     
     
    2- برداشت سنتي و غير علمي زعفران و مشکلات بسته بندي و بازاريابي، حضور ايران را در عرضه اين محصول، در بازارهاي جهاني به خطر انداخته است.
     
     
     
    3- مسائل و معضلات بي شماري موجب شده تا بخشي از صادرات زعفران به صورت قاچاق در آيد و چون ارزآوري براي کشور ندارد، صدمات جبران ناپذيري را به اقتصاد کشور وارد مي کند. مثلاً چندي پيش حجم بالايي از کورم زعفران از کشور به صورت قاچاق وارد افغانستان شد که ادامه اين روند شرايط توليد اين محصول در کشور را بحراني تر مي کند.
     
     
     
    4- تقلب هاي زعفران
     
    5- از جمله اين تقلب ها
     
    الف) رنگ کردن خامه زعفران با رنگ هاي طبيعي و مصنوعي
     
    ب) اضافه کردن گلبرگ هاي گلرنگ يا هميشه بهار به زعفران
     
    ج) رنگ کردن کاکل ذرت و اضافه کردن آن به زعفران
     
    د) رنگ کردن مجدد زعفران مصرف شده
     
     
     
    علت تقلب در زعفران ناشي از :
     
    الف) قيمت قابل توجه زعفران به عنوان يکي از گرانترين مواد غذايي
     
    ب) عدم ايجاد عارضه ي زودرس ناشي از مصرف زعفران تقلبي
     
    ج) عدم امکان تشخيص سريع و مطمئن زعفران تقلبي بدون استفاده از روش ها و تجهيزات آزمايشگاهي مي باشد. که اين زعفران هاي تقلبي مصرف داخلي و صادرات اين محصول گران بها را به مخاطره انداخته است.
     
     
     
    6- کاهش توليد و اختلال در عرضه و تقاضا، باعث افزايش قيمت زعفران در سال 85 شد. توليد زعفران در سال 84 برابر آمار رسمي 252 تن بوده که اين مقدار در سال 85 به 100 تا 110 تن رسيده که اين کاهش توليد افزايش قيمت را درپي داشته است. که به طبع اين امر مشکلاتي را در آينده به وجودخواهد آورد. اين موضوع بدين معني نيست که هر چقدر قيمت را بالا ببريم خريداران استقبال خواهند کرد بلکه افزايش قيمت زعفران باعث پايين آمدن سرانه مصرف در سال 85 و 86 شد و واکنش منفي خريداران خارجي را نيز در پي داشت.
     
     
     
    راهکارهاي پيشنهادي توليد زعفران
     
    1- توليد کنندگان ايراني در بخش کشاورزي که در واقع در گروه کالاهاي توليدي خودشان با محصولي جديد به نام زعفران مواجه هستند، بايد دانش و ابزار لازم براي توليد محصولي مورد پسند و نياز مصرف کننده در هر نقطه از جهان و متناسب با جزئيات آخرين استاندارد هاي بين المللي به دست آوردند، که خوشبختنانه بعضي از شرکت هاي توليد کننده به اين کيفيت، استاندارد و اطلاعات دست يافته اند.
     
     
     
    در همين راستا، انتقال دانش لازم به توليد کننده ها نه تنها مي تواند کمک موثري در ارتقاي کيفيت زعفران مصرفي جهان باشد، بلکه اين قابليت را دارد که با بهره برداري بهتر و بهينه سازي و دستيابي به راندمان بالاتر، هزينه توليد را بيش از پيش کاهش دهد و بدين ترتيب منافع توامان توليد کننده و مصرف کننده روز به روز بيشتر تامين گردد.
     
     
     
    2- جمع آوري اطلاعات موجود براي معرفي زعفران گلپایگان به صورت عام، انتقال اطلاعات لازم به کشاورزان، مصرف کنندگان، و توليد کنندگاه زعفران گلپایگان و انجام پژوهش هاي لازم در زمينه هاي مختلف، اعم از تعيين استراتژي بررسي بازار، راه هاي مصرف و افزايش آن و انجام پژوهش هاي کاملتر در زمينه توليد، خواص دارويي و پزشکي ناشناخته زعفران گلپایگان بسيار ضروري است
     
     

    نام
    ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
    وبسایت
    :) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
    نظر خصوصی
    مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
    کد امنیتیرفرش کد امنیتی

    تبلیغات

    Rozblog.com رز بلاگ - متفاوت ترين سرويس سایت ساز

    نظرسنجي

    به نظر شما یک نرم افزار تست کنکور تا چه حدی میتواند به شما کمک کند در یاد گیری










    ورود کاربران

    نام کاربری :
    رمز عبور :

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟

    عضويت سريع

    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد